Onze teams

[cs_section id=”” class=” ” style=”margin: 0px; padding: 45px 0px; ” visibility=”” parallax=”false”][cs_row id=”” class=” ” style=”margin: 0px auto; padding: 0px; ” visibility=”” inner_container=”true” marginless_columns=”false” bg_color=””][cs_column id=”” class=”” style=”padding: 0px; ” bg_color=”” fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″][cs_text id=”” class=”” style=”” text_align=””]Binnen onze moskee hebben we een aantal mensen verzameld in commissies en teams om de moskee draaiende te houden en activiteiten te organiseren. We hebben de volgende commissies en teams van vrijwilligers:

 • Jongerencommissie
  Wij vinden jongeren de belangrijkste doelgroep van de moskee. Zij zijn onze toekomst en zij zullen degenen zijn die de moskee zullen dragen insha’Allah.
  De jongeren worden bediend door de jongerencommissie Al Miftaah. Meer informatie is op de Al Miftaah pagina te vinden.
 • Zustersgroep
  De zustergroep organiseert activiteiten en evenementen voor zusters. Ook dragen zij zorg voor communicatie van vrouwen die liever hun verhaal aan een vrouw doen. Verder dragen zij zorg voor de begeleiding van nieuwe moslima’s.
 • Onderwijscommissie
  Onderwijs is een belangrijk onderdeel van onze moskee, de organisatie ervan ligt daarom in handen van de onderwijscommissie. Zij verzorgen alle operationele zaken en zijn verantwoordelijk voor het beleid aangaande onderwijs.
 • Huiswerkbegeleiding commissie
  Onze kinderen voorbereiden voor de maatschappij, dat staat hoog in ons vaandel. We willen dat ze een uitmuntend karakter (akhlaaq) ontwikkelen, maar ook dat ze excelleren op school. De huiswerkbegeleidingsgroep zorg daarom voor naschoolse begeleiding met het huiswerk. Ongeveer 80 kinderen van groep 7 basisschool tot 4 VWO krijgen huiswerkbegeleiding door studenten met commitment. En het resultaat is er ook naar: de schoolprestaties van de kinderen zijn fors verbeterd en ouders zijn lovend.
 • Schoonmaak team
  De moskee wordt schoongehouden door een groep enthousiaste broeders en zusters die wekelijks hun tijd omwille van Allah ervoor opofferen. Een onmisbare groep binnen de moskee.
 • Sociaal-maatschappelijke commissie
  Wij hebben de ambitie om niet alleen als gebedsruimte te dienen, maar ook om de gemeenschap en omgeving te dienen. Wij kunnen een rol spelen in het helpen van onze bezoekers met administratieve zaken, hulp verlenen aan vluchtelingen en sportactiviteiten. Maar ook schoonmaakacties in de wijk, onderhouden van contacten met maatschappelijke organisaties, en nog veel meer.
  De sociaal-maatschappelijke commissie voorziet in deze ambitie. De leden van deze commissie zijn vastberaden om de maatschappij een helpende hand te bieden.
 • Dawah commissie
  De dawah commissie houdt zich bezig met het religieuze zaken van de moskee. Of het nou om de imams gaat, de organisatie van lezingen en conferenties of het uitdragen van de islam. De dawah commissie zorg ervoor.
 • Kantine medewerkers
  De kantine is de plek waar mensen rustig met elkaar een praatje kunnen houden. Het is een ruimte die altijd bevolkt is. De kantine medewerkers zorgen ervoor dat deze mensen bediend worden met koffie of thee en eventuele versnaperingen. Tijdens drukke evenementen zorgen zij ervoor dat het qua bediening vlotjes verloopt.
 • Doden wassers
  Bij overlijden zijn er mensen nodig die weten hoed de wassing van de overledenen islamitisch moet gebeuren. Daar hebben wij de mensen voor, zowel van zusters als van broeders. Zo hoeven nabestaanden zich geen zorgen te maken over de procedure.
 • Winkelpersoneel
  De winkelmedewerkers zorgen ervoor dat de winkel draait en de broodnodige extra inkomsten genereert. Zij bedienen de kassa en helpen verder de bezoekers van de winkel.
 • Bestuur
  De moskee heeft een negen-koppig bestuur. Dit is hard nodig, aangezien al de bovengemelde teams gecoördineerd moeten worden. Verder zorgt het bestuur voor het beleid van de moskee, de algehele organisatie en de handhaving van de reglementen.

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section]