Profiel stichting Dar Al Ousra

[cs_content][cs_section parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_angle_point=”50″ style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]Dar Al Ousra

Naam organisatie: Dar Al Ousra

Nummer KvK: 63758903

Aantal vrijwilligers: In en om de 40

Oprichtingsdatum: 17-07-2015

Doelgroep/Doelstelling:
Het ondersteunen en begeleiden van financieel-sociaal zwakke gezinnen in Marokko om duurzaam in het eigen levensonderhoud te voorzien.

Werkwijze:
Wij hanteren binnen onze hulpverlening een werkwijze die gestoeld is op de leer van de Qur’aan en de Sunnah van de Profeet Mohamed (vzmh). Ons uitgangspunt is dat arme gezinnen breed ondersteund worden om duurzaam in het eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Onze werkwijze is het beste te illustreren aan de hand van onderstaande hadith:
Een man van de Ansaar kwam eens bij de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) en bedelde bij hem. Hij (de Profeet) vroeg: “Heb je niets in huis?” De man antwoordde: “Een stuk kleed, waarvan we een deel dragen als kleding en een deel ervan spreiden we over de grond en een houten kom waar we water uit drinken.” Hij (de Profeet) zei: “Breng ze naar mij.” De man bracht de artikelen naar de Profeet, die ze in zijn hand nam en vroeg: “Wie wil deze kopen?” Een man zei: “Ik zal ze kopen voor 1 dirham.” Hij (de Profeet) herhaalde twee of drie keer: “Wie bied er meer dan 1 dirham?” Een man zei: “Ik zal ze kopen voor 2 dirhams.” Hij (de Profeet) gaf de artikelen aan de man, incasseerde de twee dirhams en gaf deze aan de man van de Ansaar. Hij (de Profeet) zei: “Koop eten met de ene dirham en geef het aan je familie. Koop dan een bijl en breng die naar mij.”
Hij (De Ansaar) bracht vervolgens de bijl naar hem (de Profeet). De boodschapper van Allah bracht zelf een handvat aan en zei: “Verzamel brandhout en verkoop het en laat me je de komende twee weken niet zien.”
De man vertrok, verzamelde het hout en verkocht het. Hij verdiende daarmee 10 dirhams, kocht daarmee wat kleding en eten met de rest. Hij kwam naar de Profeet. De boodschapper van Allah zei toen: “Dit is beter voor je dan, dat bedelen een plek op je gezicht zal vormen op de Dag des Oordeels. Bedelen is alleen gerechtvaardigd voor drie soorten mensen: De in schrijnende armoede verkerende, iemand met ernstige schuld of iemand die iets moet compenseren maar moeite heeft het te betalen.”
[Sunan Abu Dawud, Book 9 – Zakat (Kitab Al−Zakat), Hadith Number 1637]

Profielschets
Stichting Dar Al Ousra ziet het gezin als hoeksteen van de samenleving. Een sociaal en economisch sterk gezin voorkomt het ontstaan van sociaal zwakke individuen in de samenleving. Met de Islam als vertrekpunt en conform de leringen en praktische voorbeelden van de Profeet Mohamed (vzmh) willen wij bijdragen aan structurele armoedebestrijding en een duurzame voorziening in het eigen levensonderhoud van de financieel en sociaal zwakke gezinnen in Marokko. Het principe van Stichting Dar Al Ousra is dus arme gezinnen in Marokko met middelen en/of kennis ondersteunen met als doel dat het gezin zichzelf duurzaam in het eigen onderhoud kan blijven voorzien. In de toekomst kunnen deze gezinnen op hun beurt mogelijk weer andere arme gezinnen ondersteunen.

Websitehttps://daralousra.nl

Facebook paginahttps://www.facebook.com/daralousra/[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]